الخطوات نضع البصل والثوم في حله علي النار ونضع معلقه سمن ونبتدي نشوح فيهم لحد لما البصله تصفر تاني خطوه نحط البهارات بتاعه الكبسه اللي هي صحيحه وبتجيبيها من عند العطار وبعدين نشوح شويه ونحط معاها بهارات الكبسه المطحونه برضومن عند العطار ومن عندك بقي كده رشه فلفل اسود ورشه جنزبيل ورشه كركم وهتلاقي الريحه جنان بعدين تكوني سلقتي اللحمه نص سلقه كده وتحطيها مع البهارات علشان تاخد الريحه والطعم وتسيبيها لحد ما تاخد لون دهبي وتكوني ضربتي طماطميتين في الخلاط وغسلتي الرز البسمتي ونقعتيه وبعدين بعد كده تضيفي الطماطم علي اللحمه في الحله وتسيبيها لحد ما تتسبك وبعدين نشيل اللحمه من الحله وبعدها تضيفي ملعقه صلصه ودي اختياري وبعدين الفلفل الملون وانا بحبه فلفل حر علشان تبقي سبايسي كده وبعدين تضيفي الرز وتقلبي لحد ما تمتزج كلها مع بعض وتظبطي الملح علي حسب رغبتك وبعدين نضيف المكسرات والزبيب ونقلب ونسقي الخلطه دي بالشوربه ونغطي الرز اكتر من الرز العادي بشويه صغننه ونسيبها تغلي وبعدين علي نار هاديه لحد ما تستوي وبعدين نحط اللحمه في قارب ونكبس عليها الرز بعد ما يستوي ونقلبها في طبق وبالهنا والشفا
رستو فخد الضاني
المقادير: * كيلو لحم ضان بالعظم قطع * 2 كيلو لبن * قليل من السمن ، وزيت لقلي اللحمة * ملح - فلفل * كركم * قرفه وقرنفل لسلق اللحمة * مكسرات ولوز وصنوبر * بقدونس للتزيين * بيضة
الطريقة: - يقلي اللحم بالسمن ثم يضاف الماء له فى الإناء للسلق ، مع وضع قطع من البصل القطع والقرفة والقرنفل لنكهة أطيب والملح والفلفل حتى تسوي اللحم تماماً. - نضع اللبن في وعاء آخر ونضع فيه البيضة ونحركه جيدا - وبعد سواء اللحم نأخذ قليل من المرق ونضعه جانباً ، ثم نصب اللبن فوق اللحم والمرق مع التحريك حتى يصبح القوام متجانس متوسط السمك ، مع وضع الكركم وبعدها نرفعها من على النار - في هذه الأثناء نقوم بطبخ الأرز أو البرغل بباقي المرق - للتقديم يفرش طبق عميق بخبز التنور أو الخبز السوري ، ثم يوضع الأرز ويسكب اللبن واللحم عليه ويرش بالمكسرات "لوز وصنوبر محمصه" والبقدونس المفروم
-يغسل اللحم جيدا ويتبل بالملح والفلفل الأسود وجوزة الطيب وقطرات من الخل الاحمر لتفكيك أنسجته وسرعة نضجة لإحتوائه على العظام
-يقلب البصل فى السمن ويضاف اليه لتر ماء ومعجون الطماطم و اللحم ويترك حتى ينضج ثلاثة أرباع نضج -تقطع البطاطس الى مكعبات وتغسل وتضاف للحم -تترك على نار متوسطة حتى يتم النضج وبالهنا والشفا
توابل سلق اللحم حب (هيل ؛ مسمار ؛ عود دارسين ؛ فلفل اسود ؛) بالاضافة الى 2 فص ثوم + نصف البصلة + طماطة وحدة + قطعة الزنجبيل ورق غار
طريقة العمل نقوم بسلق اللحم ووضع جميع التوابل تبعه بعد النضوج نقوم برفع اللحم من القدر وتصفية شوربة اللحم لاستخدامها لاحقا نحضر قدر ونضع به الزيت والبصل ليتحمر والثوم ونضع بعد ذلك نضع اللحم ونقلبه مع باقي المكونات وبعدها الطماط المكعبات والتوابل والملح
نقوم بسكب قليل من شوربة اللحم على اللحم وتركه يغلي لمدة 10 دقائق لتتجانس المكونات مع بعضها
الآن نأتي بالأرز ونسكبه على اللحم ونضيف باقي الشوربة عليه الى ان يصل ارتفاع الماء فوق الارز بمقدار 2 سم
بعد ان يتشرب الارز الشوربة نقوم بوضع قطرات من منقوع الزعفران وتركه على نار هادئة لمدة نصف ساعه
صينيه الرقاق باللحمة المفرومة
المقادير
1/2 كيلو رقاق سمن سايح شوربة 1/2 كيلو لحم مفروم بصلة كبيرة مبشورة مقدار من السمن او الزيت لعمل العصاج ملح- فلفل أسود- بهارات الطريقة - نحضر صينية و ندهنها بالسمن - نقوم بغمس ورقة ورقة من الرقاق في صينيه فيها الشوربة و عندما ننتهي من نصف كمية الرقاق، نفرد العصاج على السطح ثم نقوم برص النص المتبقي من الرقاق بعد غمسه في الشوربة برضه ولما نخلص كمية الرقاق كلها نقوم برش القليل من الشوربةعلى الوجه ثم نقوم بدهن السطح بالسمن
- توضع صينية الرقاق بالفرن لحد ما تحمر بعد خروج الصينية من الفرن نقوم بتغطيتها بغطاء علشان الرقاق يطرى لو انتى عيزاه طرى
طبق مشــــويات
ربع كيلو لحم ضانى صغير من بيت الكلاوى نصف كيلو ريش ضانى صغيرة ربع كيلو كبدة شرايح رفيعة 2 كلاوى ضانى 4 قطع صغيرة من اللية فى حجم البندقة 2 بصلة مفرومة فرما ناعما 2 معلقة كبيرة عصير ليمون ملح وفلفل الطريقة تشق الكلاوى نصفين وتغسل جيدا نغسل اللحمة والريش ثم ينقع الجميع فى البصل المبشور بعد دعكه بالملح والفلفل وعصير الليمون يترك الخليط منقوعا لمدة نصف ساعة يشوى فى الشواية بعد دهنها بالزيت او على الفحم اول ما تشوفى الدم ابتدى يظهر على سطح اللحمة نقلب اللحمة على طول على الناحية التانية لحد ما تلاقى برضة الدم ظهر على اللحمة بعدها تقلبى اللحمة لحد ما تستوى لمدة دقايق نشيل اللحمة من على الشواية ونرصصها على طبق مفروش بالبقدونس >
**وبالهنا والشفا**
فخدة فى الفرن
فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم 2ملعقة كبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم صحيحة – بصلة كبيرة مقطعة حلقات 2 ملعقة كبيرة زيت او سمنة الطريقة: اغسلي الفخذة ونشفيها اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة ضعي في طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطيها جيدا ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم علشان وشها يحمر و بالهنا و الشفا
مقدار اللحم الضاني مثلا كيلو 2 بصلة كبيرة متقطعة شرايح 5 قرون فلفل حاااااامي جدا او علي حسب الرغبة طماطماية منزوعة الجلد وتوابل عبارة عن ملح وفلفل وبهارات لحمة وقرفة وجنزبيل فعلا اكسبوها طعم اكثر من رااااااائع الطريقة نقطع البصل والفلفل والطماطم ونضع عليهم البهارات كاملة ونفرك البصل مع كل المحتويات وبعدين نضع اللحمة ونسيبها تتبل تقريبا ساعة او اكثر علي حسب الوقت وبعدها توضع علي نار هادية وزودها شوية ميا وسابها علي النار لحد مااستوت وممكن توضع في الفرن تاخد لون وممكن لا احنا محطنهاش في الفرن
طريقة عمل فخد اللحم الضأن . بخلطه سريه. شرح عمل اللحمة الضانى
طريقة العمل : لعمل خلطة البهار: تخلط كل المكونات معا. يسخن الفرن ل180 م. يستخدم رأس سكين رفيع لعمل شقوق في كل جهات الضآن و تملأ بالبهار و الباقي يفرك جيدا في اللحم. علي مشواة حارة يحمر اللحم من جميع الجهات حتي تقفل المسام كلها. ثم يوضع في صينية فرن و يمكن اضافة خضروات صحيحة تحت اللحم مثل: بطاطس، بصل، جزر، كوسا...تغطى الصينية بالفويل و تطهى لمدة 1 ل 1.5 ساعة. تترك لتهدأ حوالى 20 دقيقة ثم تقدم.
حوالي نصف كيلو من اللحم الضاني المقطع لمكعبات 1 بصلة كبيرة 1 / 2 كوب من البقدونس المفروم 1 ملعقة صغيرة من الكمون 1 ملعقة صغيرة من الملح 1 / 2 ملعقة صغيرة من الفلفل 3 ملاعق كبيرة من زيت نباتي (ذرة أو تباع الشمس) إعداد الشيش الضاني ::
نخلط كل المكونات مع اللحم البقدونس + البصل + الملح والفلفل والكمون وأخيراً الزيت
للشوي في فرن بوتاجازك أو عن طريق وضع قالب بايركس أو غيره ونضع أسباخ الشيش هكذا واحدة تلو الأخرى
ضعي مقدار 2 كوب ماء حتى تتجنبي إحتراق ودخان مما يسقط من اللحم أثناء الشواء في فرن البيت
ضعي الأسياخ أسفل الشواية مع التقليب على الوجهين لتأخذ اللون البني الفاتح وبعدها شغلي النار من أسفل حتى تمام النضح والعملية السابقة لسد مسام اللحم والحفاظ على عصيريتها يعني قطعة لحم طرية مش ناشفة
خدمة خاصة مقدمة من وكالة الأخبار الايطالية بمجرد أن تعرفي أن أكلة اليوم هي لحم ضاني سينتابك شعور بأنها دسمة و لا تصلح للصائمين, لكن الإيطاليين لديهم طريقة ذكية جدا للتغلب علي هذه الدسامة و هي طهي الضاني مع الجزر و الكرفس و الجبن لإمتصاص الدهون و تسهيل هضمها.
المقادير [center]600 جرام لحم ضأن صغير زيت زيتون بصل جزر كرفس 600 جرام جبن بيكورينو 3 بيضات 2 ليمونة الطريقة قطعي اللحم قطعا متوسطة- رشي عليها الملح ضعي اللحم مع شرائح البصل و زيت الزيتون و الكرفس و الجزر في إناء غويط علي النار اعصري الليمون في كوب من الماء
ثم غطي به اللحم و غطي الإناء و اتركيه علي نار هادئة لمدة ساعة كاملة و صفيه من السائل اخلطي الجبن مع البيض و اعصري عليهم الليمون الآن ضعي اللحم في خليط الجبن و ضعيهم علي النار من جديد لمدة عشر دقائق.
قطع لحم الحمل المشوية مع صلصة الليمون والزبادي
المقادير
1 كوب لبن زبادي كامل
1 ملعقة طعام من عصير الليمون الطازج 1 / 8 ملعقة صغيرة من الفلفل الحلو 1 / 8 ملعقة شاي مسحوق كمون 8 ضلع خروف مقطع 1 1 / 2 ملعقة شاي من الملح الخشن 1 / 2 ملعقة صغيرة من طازج الفلفل الأسود والنعناع والأغصان لمقبلات (اختياري)
طريقة التحضير
1.لعمل صلصة الزبادي : يضاف معا الزبادي وعصير الليمون والفلفل الحلو ، والكمون في وعاء صغير ،ويخلط جيدا ويوضع جانبا في الثلاجة. 2.لعمل القطع المشوية: يسخن الشواية علي حرارة متوسطة ويرش القطع بالملح والفلفل الأسود ،ويشوي علي الشواية حتى يطهوا تمام من 5الي6 دقائق لكل جانب ويقدم مع صلصة الزبادي ويزين بالأغصان النعناع
لحم الضأني المشوي مع صلصة الغمس بالإعشاب
المكونات
1 بيضة كبيرة 1 الثوم ، مقطعة بشكل خشن 2 ملاعق الطعام الثوم المعمر الطازج المفروم خشن 1 ملعقة أوراق البقدونس المفروم خشن طازجة مسطحة 1 1 / 2 ملعقة شاي روزماري المفروم خشن طازج 1 / 4 كوب زائد 1 ملعقة من خارج زيت الزيتون البكر 1 / 4 كوب زائد 1 ملعقة زيت نباتي الملح والفلفل الأسود طازج 4 قطع الضأن (كل منها حوالي 10 أونصة وسمكه 1 بوصة) 1 الليمون اقتطاعها من أسافين ، للتقديم
طريقة التحضير
باستخدام الخلاط تمزج معا ، البيض والثوم والأعشاب (الثوم المعمر والروزماري والبقدونس )ثم صب الزيت ببطء مع الخلط ويمزج حتي يصبح الخليط متماسكا
يرش الملح والفلفل الأسود ينقل الي الطبق ويغطي بورق البلاستيك ويوضع في الثلاجة الي إن ينضج اللحم
سخن الشواية علي حرارة متوسطة وترش قطع الضان بالملح والفلفل الأسود علي الجانبين ثم توضع علي الشواية الي ان ينضج اللحم مع التقليب المستمر علي كل جانب ثم ينقل علي طبق ويقدم مع الصلصة وأسافين الليمون
قطع الخروف المشوي بالروزماري
المكونات
1كيلو من القطع ضلع خروف ملح وفلفل أسود مطحون حديثا 3 ملاعق طعام زيت الزيتون 1 ملعقة كبيرة روزماري مفرومة طازجة 2 ملعقة شاي ثوم مفرومة طازجة
طريقة التحضير
يرش قطع الخروف بالملح والفلفل. في وعاء كبير ، ثم يضاف معا الزيت ، وإكليل الجبل والثوم. ويضاف قطع خروف ، تغطي وتترك في الثلاجة ما لا يقل عن 2 ساعة أو حتى 24 ساعة.
تسخن الشواية علي حرارة متوسطة ثم توضع قطع اللحم علي الشواية وتقلب كل خمس دقائق الي ان تنضج جيدا ويمكن تكملة سواها في الفرن وتقدم
الكباب الضأني بالليمون والثوم
المكونات كيلو إلا ربع من مكعبات لحم الضان(حوالي 1 في كل بوصة)
8 شرائح من الليمون رقيقة 1 / 4 كوب من زيت الزيتون ، بالإضافة إلى أكثر للدهن
2 ملاعق الطعام الطازج عصير الليمون 4 الثوم مفروم الملح والفلفل الأسود فيتا الصلصة الغمس (الوصفة التالية) أغصان البقدونس الطازجة ، للتقديم (اختياري) طريقة التحضير
يسخن الشواية تجمع أربع من أسياخ الخشب ويوضع بها مكعبات الضان بالتبادل مع إنصاف الليمون أي خمس قطع يوضع 2ليمون في أول السيخ وآخرة ويوضع في طبق مسطح
في وعاء صغير يخلط مع الزيت وعصير الليمون ، والثوم.يسكب الخليط فوق اسياخ اللحم ويغطي ويترك علي الأقل 5دقائق او او يوضع قي الثلاجة ويترد الليل وضحاها ويرش بالملح والفلفل
يدهن الشواية بالزيت ويوضع اسياخ اللحم ويقلب باستمرار كل 1الي 2دقيقة لكل جانب الي ان يطهو اللحم جيدا ويقدم مع الصلصة ويزين باغصان البقدونس لو تريد
صلصة كريمة الفيتا
المكونات 1/4كوب من فيتا الجبن 1 ملعقة عصير الليمون الطازج 2 ملاعق الطعام والمياه الملح والفلفل الأسود طريقة التحضير في خلاط ، يهرس فيتا الجبن ، وعصير الليمون الطازج ، والماء. مع الملح والفلفل.ويوضع في الطبق التقديم
طريقة عمل الكباب الإيراني
المكونات
كيلو غرام لحم مفروم 1 بصلة متوسطة مبشورة
ربع كوب بقسماط
1 بيض مخفوق (اختياري)
1 ملعقة صغيرة ملح 1 ملعقة صغيرة كركم 2/1 ملعقة صغيرة فلفل اسود 1 ملعقة كبيرة عصير ليمون
طريقة التحضير
- اخلطي المقادير كلها وغطيه واتركيه في الثلاجة طول الليل
أو اتركيه في حرارة المطبخ لعدة ساعات
2- البصل المبشور صفيه من الماء حتى لا يفك معك الكباب من الأسياخ
قبل استخدامه كذلك كلما كان الخليط بارد كلما كان أفضل
وأصبح متماسك في الأسياخ
3- قسمي الكباب الى قطع متساوية ثم لفيها على السيخ الخشبي أو المعدني
4- ضعيه على النار على بعد قليل مع الاستمرار بالتحريك الأسياخ
بشكل دائري حتى يصبح ناضج من كل الجهات
ثم اتركيه على كل وجه شوي حتى يحمر شوي
5- قدميه ساخن يمكن رش السماق على الكباب ويقدم مع الخبز الإيراني أو العادي
طبق مشــــويات
ربع كيلو لحم ضانى صغير من بيت الكلاوى نصف كيلو ريش ضانى صغيرة ربع كيلو كبدة شرايح رفيعة 2 كلاوى ضانى 4 قطع صغيرة من اللية فى حجم البندقة 2 بصلة مفرومة فرما ناعما 2 معلقة كبيرة عصير ليمون ملح وفلفل
الطريقة
تشق الكلاوى نصفين وتغسل جيدا نغسل اللحمة والريش ثم ينقع الجميع فى البصل المبشور بعد دعكه بالملح والفلفل وعصير الليمون يترك الخليط منقوعا لمدة نصف ساعة يشوى فى الشواية بعد دهنها بالزيت او على الفحم اول ما تشوفى الدم ابتدى يظهر على سطح اللحمة نقلب اللحمة على طول على الناحية التانية لحد ما تلاقى برضة الدم ظهر على اللحمة بعدها تقلبى اللحمة لحد ما تستوى لمدة دقايق نشيل اللحمة من على الشواية ونرصصها على طبق مفروش بالبقدونس >
**وبالهنا والشفا**
[size=16]
فخدة فى الفرن
فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم 2ملعقة كبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم صحيحة – بصلة كبيرة مقطعة حلقات 2 ملعقة كبيرة زيت او سمنة
الطريقة:
اغسلي الفخذة ونشفيها اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة ضعي في طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطيها جيدا ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم علشان وشها يحمر و بالهنا و الشفا
8 قطع ريش لحم 4 ملاعق كبيرة عسل 2 فصوص ثوم مفروم 1 ملاعق كبيرة روزماري مفروم 1 ملاعق كبيرة خل 1 ملاعق كبيرة مياه 2 بطاطس متوسطة مقشرة ومقطعة مكعبات 500 مل من الزيوت النباتية 1 ملاعق كبيرة مسطردة 1 ملعقة مايونيز 1 ملاعق كبيرة من الشعير المفروم ملح الفلفل
الخطوة الأولي : احضري الأدوات الخاصة بكِ الخطوة الثانية : جهزي الشواية " كهرباء أو فحم " الخطوة الثالثة : تحضير خلطة العسل والروزماري
[
صفاء الروح عضو جديد
عدد المساهمات : 63
تاريخ التسجيل : 03/11/2010
موضوع: رد: جميع وصفات اللحمه الضانى السبت نوفمبر 27, 2010 2:26 pm